Iklan

.:Inilah Wajah-Wajah Penyeri Dan Penyokong Blog saye. SAYE SAYANG KALIAN:.

Tuesday, May 24, 2011

Mengaku Islam, Guna Nama Islam, Tapi Menghina Islam Kaw2 Punya !

Lama aku terkedu bila aku tatap setiap bait2 ayat yang disusun oleh 
untuk menghina Islam, Menghina Rasulullah, Menghina Hukum Hakam Allah.


Ditambah pula gambar2 yang telah di edit khas untuk menjalan proses caci maki beliau ni.


Tak sanggup rasanya nak menatap lama gambar2 ni.
Bagai disentap2 hati nak mencaci maki tuan punya blog yang menghina islam ni.
tapi, bukan itu jalan yang terbaik.
kalau kita sendiri yang pergi menghina dia, bukan dengan cara yang berhikmah,
tercemar juga identiti islam itu.

Ade lagi agama sebaik dan sesuci islam?
Ade lagi kitab yang paling benar selain Al-Quran,
Ade lagi kah manusia yang paling mulia akhlaknya selain Rasullullah?

Hatta, mereka yang bukan islam pun, jikalau di tanya, Siapakah yang menciptakan Alam ini?
Nescaya, hati mereka tetap berkata ada Tuhan yang menjadikannya.
Bukanlah alam ini terbentuk dengan sendiri nya.

Masakan Manusia yang sorang ni begitu menolak kehadiran Tuhan?
Hatta , udara yang dipinjam pun hasil dari Maha Baik NYa tuhan.
Meski  Tuhan itu bagai di pijak2, dihina2, di caci maki, tapi satu nikmat yang paling penting buat manusia yakni udara tetap dipinjamkan oleh Nya buat sorang mak cik ni.
Tanpa meminta walau satu sen pun bayaran selama hidupnya.
Cuba bayangkan Kalau Allah mengeluarkan bill untuk menuntut bayaran oksigen yang dipinjamkannya pada kita? Sudah mampu, kita sebagai manusia, tak mampu untuk membayarnya bukan?
Bahkan, kalau bukan kerana Allah memberi rezeki oksigen, tak mampu kita berkerja kuat untk memperolehi apa yang kita ada hari ini.

Benarlah Kata2 Allah, Hidayah dan taufiq itu, hak milik Allah yg mutlak.
Jika berkehendak Allah ke atasnya kebaikan , maka baiklah dia.
Mudah2an, Allah merezekikan kebaikan untuk nya, sebelum Dia kembali kepada Allah. Amiiiinnn.

**nak tengok dia? sila klik .:SINI:.
mudah2an kita sudi mendoakan kebaikan buatnya.
Dan mudah2an malaikat disekeliling kita juga mendoakan kebaikan semula buat kita;)

14 comments:

zoe said...

orang mcm ni memang dapat la balasan dia dr Tuhan.

Erra Kyra said...

miow-miow~

kucing pink datang nak komen..

nape makcik tu?dia sakit ka?


takpe lah..jangan layan..

doakan je cukup.

motip nya adalah...tuk melihat kesabaran umat islam...takpe kite sabar je..^^

nice entry...thumbs up!

Rozuan Ismail said...

apahal lah dia ni.apa masalah dia.mental dah tak betul kot =(

azie said...

bw here ,biasa dunia akhir zaman !

NuSaNa NoSa 91 said...

semoga iman kita akan sentiasa terpelihara.. ^_^

miss jijie said...

salam ummu khaulah... sedap namenye secantik orgnye jgk. hmm.... moga2 ALLAH S.W.T membuka pintu hati manusia sorg ni. mungkin da dikaburi dgn air kencing setan dan makanan dari najis iblis agaknye die jd camni. x pe la, kita sbg manusia doa2 kan smoga die kembali ke jln yg benar.... walaupun geram bace ape yg ditulis kt blog die.

farasakura said...

semoga die bertaubat dan diberi petunjuk dan hidayah..aminn

ayie said...

semoga terbuka hati dia untuk bertaubat..

nombor saya 164

Farierahasanz said...

die bukan islam ..

sengaje naa memburuk kn islam . .

Qaseh dalia adelia said...

saja nak menjatuhkan islam .. jgn dilayan page dia pun dah xde dah ase

MIRA :) said...

same2 kite mendoakan agar manusia yg menghina islam menapat balasan dr mahaESA

haRhys said...

kesian mak cik tu, tak cukup ilmu barangkali.. moga MAK CIK HAJJAH SITT AL - WUZARA mendapat hidayah.

hafiz hafizol said...

Gila 2.. mental. haha..

Syafiq Rosli said...

makcik tuh nk kena bunuhkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...