Iklan

.:Inilah Wajah-Wajah Penyeri Dan Penyokong Blog saye. SAYE SAYANG KALIAN:.

Saturday, April 30, 2011

KEK LAPIS SARAWAK PUNYA PASAL~

"Terbakar Kampung Nampak Asapnya,
Terkepam Belog, hilanglah pengunjung nya "

Lagi beberapa hari genap sebulan aku berbelog ni haa..
Tapi, sekali tengok entry, tak macam sebulan.. macam baru 7hari setengah je aku memberanakkan belog nih.

Si Kawan2 sebok tanye : "Apa pasal belog hang takdak cerita best?"
Si blogger2 tampan menawan pulak berkomen: "Bayakkan entry sendiri, dari entry join segmen blogger lain"

~Aiyoyoyo, anne solley~
 bukan lah dengan sengaja nya aku membiarkan blog ku ini kepam + bersawang begitu saja.
 Di tambah pula dengan bau2busuk + hapak  bila dah lama tak update entry dan belog di biarkan begitu saja..
ade sebab kenapa masalah negara ini telah berleluasa terjadik !!

Dan dengan ini mempersembahkan, tayangan unggul buat menjulingkan mata korang !!






Nampak? nampak?
juling ? tak juling?? 
baik !!
terliur ?? tak jugak ??
ceettt ! taknak ngaku sudah . *tanak bagi kek free ^^

sudah terang tang tang lagi bersuluh ! Nape belog aku jadik masam masin bile jarang update entry baru.
..KEK LAPIS SARAWAK PUNYE PASAL LA !!..

bukan sebab aku hantu ngan mende alah kat atas tuh.
tapi hari2, itula keje aku..
dok bersila tepi oven..
sambil mulut pot pet pot pet tak puas hati dok ngadap mende alah tu berjam2 lamenye.
kalau buat amek masa 30minit tahan lagi..
ini tak? habis separuh umurku kat kek lapis sarawak ni ha (*nampak benor nipunye ^^)
Last2, entry aku pun tak terupdate2..
tinggal lah masam bukan kepalang blog aku ni..

"wahai belog ku sayang..
jangan lah merajuk ok..
nanti i hadiahkan u banyak entry lagi kalau i sempat..
alololo, geli i , nyah ^^"

Tapi, tulah salah satu jalan aku nak carik rezeki..
dan jalan ini jugak yang Tuhan hadirkan depan mata aku untuk setiap suapan nasik ku.
aku bukanlah doktor, majistret atau lawyer. ahli muzik tak main lah nak dapat duit selonggok banyak macam dowang . TUP TUP!!! cukup bulan, keluar duit je..

Tapi, aku bangga dengan cara yang Tuhan tunjuk untuk aku cari rezeki ni..
Peniaga macam aku ni perlukan pergantungan hati yang kuat pada Tuhan..
Yelah,  rezeki peniaga kecil2an macam aku ni tak menentu..
time ade, banyak la rezeki..
kalau time takde, monyok la muke kami..
Mase tu la nak berbalik kepada Tuhan..
Mungkin cara ni yang terbaik untuk aku selalu dekat dengan Dia.
Ntah pe jadi kalau aku senang lenang camtu je..
Mesti aku lupekan tuhan camtu je.. 

"Maka dengan ini Tuhan, kami mohon jadikanlah kami Hamba yang tak kufur nikmat mu.
Sebab, Engkau Tuhan tak pernah mengungkit apa yang telah Engkau berikan kepada hamba2Mu.
Dan Engkau tak pernah mintak balasan mahupun bayaran diatas apa yang telah Kau berikan kepada Kami."

"Kami bangga menjadi HambaMu, 
Dan kami bangga, Engkau Tuhan kami ;)
Rezeki kan kami mencintai Mu sebagai mana Engkau mencintai Hamba2Mu ini.
Mudah2an tatkala hari kami bakal dijemput untuk menghadapMu nanti, hati kami sudah subur dengan Mencintai Mu, Tuhan..
Amiiiiiinnnn ;) "

Psss:// Kalau sampai aku ada tersilap bicara, mudah2an ada yang sudi datang betulkan ;)

25 comments:

MiZ Rayy said...

waaahhh.. pndai buat kek.. bgusnya.. kurniaan Allah tu... Beniaga lg bgus tau dri kerja ngn org..=)

Tok Esah said...

sodapnye kek lapis!! huhuks.. nak cikit..

okeh cucu!! tok dtg dari jauh!! melaporkan diri nom 133!! ahhaks

gud luck, teruskan blogging, tok ni pun baru agy blogging!! jgn tengok pada bil follower, tu hanya hiasan semata2!! haaks

sumaiyah mokhtar said...

tengok je dah terliur, makan ape tah lagi :)

Ummu Khaulah Hasan said...

sangat terharu dengan tok esah :)

thanks juga untuk MIss Rayy dan sumaiyah ;)

~::KUYA HARIS::~ said...

wahhhhhhh...sy jadik lapoooo bila melihat segala kek di atas.nyum2.mahooo sepotong buley??hehe ^^

HAZWANmohd said...

waaaaaaaaaa!!! kek lapis!! nak 20 ratos lapis kek lapis! !! ahhahaha!
sedap tp syh nak abeskan.. ahahha

k e y r i said...

walaweeee.... terliur aku nengoknye, dah lame tak makan kek lapis sarawak! pergh! sedapnyeee.... :D

Amoi said...

cantik cantik

kaler kaler kek lapis tu

eh. ai tak pernah rasa kek lapis sebelum ni

hantar sikit boleh?

wuuuu

Masz said...

kek lapis oo kek lapis...ttbe ngidam plak...aishh ~

adwafarahin said...

lapar tgk kek lapis..huhu

Nys Zairee said...

nyum2... kek itu cam sedap jer..
kalerful lagii
kek tu single lg tak? harhar

Ummu Khaulah Hasan said...

haha ! kek2 diatas sume single2 belaka..

hehe~ mai la ngorat, mai la ngorat ;)

Syuxer said...

wooo ada bakat buat kek lapis ye..payah x buat kek tuh?heheh..x jual ke kek tuh?

hans said...

wah
baca entry nih terus teringat member sarawak
nak gi tuntut kek lapis dkt dia lah kejap lagi

aima said...

9/10 rejeki dtg dr berniaga, maka niaga kek lapis ni pilihan terbaik buat ummu, moga sukses....

one day ill try your cake...tggu

zaty luvlianncezzz said...

tgh mlm nie dh la lapau.adusssssshhhhhhh

Mari menghayati di cni
korang buat belog utk apa?

Shahirah Zainol said...

bestnyaaaaaaaaaaaa kek lapis!!! :D

Fina Fento said...

Waauuuu..lawanyaaa..mesti sedap nih!
Bukak untuk tempahan tak? ehe..

[Tutorial] Letak link di kotak komen.

tieka said...

salam...sy singgah dan follow..:) thankz tau sbb singgh blog sy x seberapa tu jugk...salam perkenalan..^_^

Adlan said...

wah3..pandai nyer buat kek lapis sarawak..nak sikit! hehe..terliur sudaaaa..nampak sedap semua kek tuh kecuali yg kaler biru.. haha..semacam jer yg kaler biru tuh..;p

Cikgu Ma said...

assalamualaikum Ummu Khaulah
kek lapis sarwak memang sedap kan...
suka tengok pictures kek tu.

Red said...

fuyyooo.. pnjg nya bebel, lepas lama tak update. haha..

Budak Botak said...

sedapnya. Bdk Botak pernah makan, nyum2...

Entry terbaru -> Gambaran / Lakaran Pelukis Stadium Baru Kelantan... (",)

man yusoef said...

waaahh!! terer wat kek lapis sarawak...nak order nnti bole?? sedap ke? Hahaha

farasakura said...

FS suka sangat sangat kek nih...nak jugakkkk ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...